Wat is coeliakie (glutenintolerantie / glutenallergie)?
Coeliakie (ofwel een intolerantie tegen gluten) houdt in dat je darmen geen produkten verdragen die tarwe-eiwitten bevatten (tarwe, rogge, haver, gerst, spelt en kamut).
Lees meer over coeliakie
Producten met gluten
Er zijn veel producten waar gluten in zitten ook waar je het misschien niet direct in verwacht.
Lees meer over producten met gluten
In welke producten zitten geen gluten
Gelukkig zijn er een heleboel alternatieven op de markt, naast de speciale glutenvrije artikelen. Producten als rijst, teff, mais, cassave, johannesbroodpitmeel, sago, soja, quinoa, tapioca en boekweit bevatten geen gluten.
Wat eten we vandaag
Hoe vaak stel je jezelf niet deze vraag? Normaal gesproken kan dit al een moeilijke vraag zijn, maar als jij, of iemand in je omgeving coeliakie heeft dan kan het nog lastiger zijn om iets te bedenken.
Deze site probeert je hierbij te helpen.
Vrienden en familie
Uit eigen ervaring weten we dat het voor vrienden en familie soms moeilijk is om glutenvrij eten op tafel te zetten dat ook nog eens lekker smaakt. Veel mensen weten niet of nauwelijks wat een glutenvrij dieet precies inhoudt. Schoon werken in de keuken en combineer je gerechten dan is apart serveren van cruciaal belang.
Wilt u meer informatie?
Voor meer informatie over glutenintolerantie kunt u zich wenden tot de Nederlandse Coeliakie Vereniging.