Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Appel-speculaaskoek

Glutenvrije appel speculaaskoek
Glutenvrije appel speculaaskoek met appelpartjes
Speculaasbodem glutenvrij

Ingrediënten voor Appel-speculaaskoek

100 gram amandelmeel
120 gram glutenvrij wit meel
80 gram roomboter
110 gram donkerbruine suiker
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
1 ei, geklutst
2 a 3 appels, geschild en in schijfjes
4 eetlepel sinaasappeljam
2 eetlepels suiker
halve theelepel kaneel

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.6 (5 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Appel-speculaaskoek

Meng de beide meelsoorten, de boter, de bruine suiker, het zout, de koekkruiden, de bakpoeder en het ei goed door elkaar, als het deeg te plakkerig is doe er dan nog een beetje bloem bij. Wikkel het deeg in plastic folie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Druk het deeg in een vlaaivorm met losse bodem, druk goed aan, eventueel met een plastic zakje om de handen tegen het plakken.

Druk je appelpartjes zachtjes in het deeg, begin in het midden en werk zo rond naar de buitenkant. Meng de suiker en de kaneelpoeder en bestrooi de appel hier dun mee.

Bak de koek een half uur in de oven op 200 graden.

Haal de taart uit de oven, verwarm de sinaasappeljam even in de magnetron en strijk de jam over de appel met een kwastje.

Zowel warm als koud heel lekker.

Je tip of commentaar