Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije chocoladetaart (zacht en zonder meel)

Foto van een glutenvrije zachte chocoladetaart
Foto van een glutenvrije zachte chocoladetaart
Foto van een glutenvrije zachte chocoladetaart

Ingrediënten voor Glutenvrije chocoladetaart (zacht en zonder meel)

400 gram glutenvrije pure chocolade
200 gram zachte boter
4 eieren
200 gram suiker

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.9 (7 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Landleven

Hoe maak je Glutenvrije chocoladetaart (zacht en zonder meel)

Chocolade in stukjes breken en au bain marie laten smelten (boven een pannetje kokend water).

Voeg de boter in blokjes toe en roer dit tot een egale creme. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer dit goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet dit in een ingevette taartvorm van 24 cm. doorsnee.
Oven voorverwamen op 175 graden ºC.

De taart in het midden van de oven 40 minuten bakken. De taart is gaar als de vulling bij aanraking niet meer beweegt. Laat de taart buiten de oven afkoelen.

Lekker met geroosterde geschaafde amandelen.

Reacties

Door Jolanda op wo, 29/09/2010 - 22:31
Dit lijkt me een heerlijk recept. Maar hoeveel heb ik nu van de boter nodig? Alvast bedankt voor uw reactie. Hartelijke groet, Jolanda Mulder
Door carink op di, 21/09/2010 - 18:22
De taart is heerlijk en het recept is aangepast
Door hilda op di, 08/03/2011 - 10:33
hoe kan het dat er geen meel in zit, dit lijkt mij essentieel voor een taart
Door Tine op za, 17/11/2012 - 20:09
Heerlijke taart!
Door marjolein op vr, 23/11/2012 - 21:56
Een vraagje kun je hem ook gewoon invriezen dat ik steeds een stukje eruit haal?
Door Truus op za, 29/07/2017 - 14:28
Ja, doe ik vaak en smaak blijft goed
Door Bezoeker op vr, 21/12/2012 - 14:04
Een vraagje: Kan dit ook met melkchocolade?
Door Carin op vr, 21/12/2012 - 14:04
Mits glutenvrij zou het geen probleem moeten zijn.

Je tip of commentaar