Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Speculaassoezen met mandarijnroom

Ingrediënten voor Speculaassoezen met mandarijnroom

1 blik mandarijntjes
200 ml. slagroom
2 zakjes vanillesuiker
100 gram glutenvrij meel
4 eieren
snufje zout
100 gram boter
4 theelepels speculaaskruiden
3 blaadjes gelatine
100 ml. melk

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 6 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Speculaassoezen met mandarijnroom

Maak eerst de room en laat deze goed koud worden in de koelkast:
Pureer het de mandarijnen met het vocht in de keukenmachine. Doe de mandarijn met de slagroom in een steelpan en doe de vanillesuiker erbij. Week intussen de gelatine een paar minuten in koud water.
Verwarm de room met mandarijn tot deze goed warm is, niet laten koken. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes er één voor één doorheen. Doe de room in een schaaltje en laat op een koele plek opstijven.

Meng het meel met de speculaaskruiden.
Breng de melk, water, boter en het zout, laat de boter smelten en breng dan aan de kook in een steelpan. Haal de pan van het vuur en roer het meel er in één keer doorheen.
Zet de pan terug op het vuur en blijf stevig roeren tot het een deegbal wordt die loslaat van de pan.
Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Roer één voor één de eieren erdoor tot elk ei goed is opgenomen.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes (2 a 3 cm.) op een bakplaat met bakpapier.
Druk met een natte vinger de puntjes plat. Bak in een voorverwarmde oven op 210 graden in ongeveer 25 minuten gaar.
Doe de oven voorzichtig open, laat de hete lucht ontsnappen en laat de oven op een kier tot de soesjes zijn afgekoeld.

Snijd de soesjes open en vul ze met de mandarijnroom door middel van een spuitzak. Je kan er nog een mandarijntje als garnering op leggen.

Ik heb er nog poedersuiker overheen gestrooid.

Je tip of commentaar