Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Courgettetaart

Ingrediënten voor Courgettetaart

1 ui
1 prei, alleen het witte deel
olijfolie
2 smalle courgettes
zout en peper
4 eieren
50 gram geraspte kaas
25 gram glutenvrij wit meel
100 gram crème fraîche
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gehakte bieslook

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

de Volkskrant

Hoe maak je Courgettetaart

Snipper de ui en snijd de prei in halve ringetjes. Bak ze zacht in de olijfolie, zodat ze langzaam garen. Snijd de courgettes in heel dunne plakjes (kaasschaaf) en doe die bij de ui en de prei. Bak ze langzaam tot ze glimmen. Strooi er zout en peper op.

Meng de eieren, kaas, bloem, crème fraîche en de geperste knoflook tot een gladde saus, bv. met een staafmixer. Voeg bieslook zout en peper toe.

Vet een ronde ovenschaal van ongeveer 1,5 liter inhoud in en giet er een beetje van het eimengsel in. Doe daar de helft van het groentemengsel bovenop, giet er weer wat ei op en daarna de rest van de groente. Sluit af met ei. Schud een beetje met de schaal voor een egale verdeling.

Een half uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snijd de taart in punten. Gegrilde tomaten zijn er lekker bij.

Je tip of commentaar