Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije focaccia

Glutenvrij Italiaans brood

Ingrediënten voor Glutenvrije focaccia

250 gram glutenvrij wit meel
7 gram gedroogd gist
5 gram zout
4 eetlepels olijfolie
180 ml. handwarm water
hand vol zware olijven zonder pit
halve eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
grof zeezout

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.5 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Glutenvrije focaccia

Los de gist op in het water. Voeg het meel, de zout en twee eetlepels olijfolie toe en de helft van de kruiden.

Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

Doe bakpapier op een bakplaat en stort het deeg erop, meer met een mes uit tot een opplakte van ongeveer 20 x 30 cm. Verdeel de olijven over het deel, druk ze een beetje aan. Besprenkel het deeg met de overgebleven olijfolie. Strooi de overgebleven kruiden en grof zeezout naar smaak erover.

Laat ongeveer drie kwartier staan in de oven op 50 graden celcius.

Doe na drie kwartier de oven omhoog naar 220 graden en sluit de oven. Bak in ongeveer 20 a 25 minuten goudbruin.

Haal uit de oven, laat even afkoelen en snijd in vierkanten. Zowel warm als koud lekker.

Je tip of commentaar