Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije oliebollen

Ingrediënten voor Glutenvrije oliebollen

250 gram glutenvrij meel
6 gram gedroogde gist
een half ei
2 dl. warme melk
snufje zout

eventueel 50 gram rozijnen of appel

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (4 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije oliebollen

Meng het meel met de gist en de zout. Roer de ei erdoor. Voeg langzamerhand de handwarme melk toe. Meng dit goed.
Laat dit mengsel circa een half uur op een warme plek rijzen.

Als je rozijnen toevoegt moet je deze vantevoren in warm water laten wellen en droogdeppen voor je ze erbij doet.

Vul een frituurpan voor de helft met zonnebloemolie en verwarm deze tot 175 graden, tot de damp eraf komt.

Vorm met een ijsschep een bolletje en laat voorzichtig in de olie zakken, na 3 minuten keren en daarna nog 2 minuten bakken.

Goed uit laten lekken in een vergiet met keukenrol. Serveren met poedersuiker.

Reacties

Door Karel op za, 28/12/2013 - 13:22
Deze glutenvrije oliebol is net zo lekker als de "normale". Volgens de beste oliebollenbakker van Nederland moet het beslag op 28 graden gehouden worden. Dit hebben we geprobeerd en het resultaat is uitstekend! Wel warm opeten.
Door Inge de waard op zo, 05/11/2017 - 10:58
Waar om warm opeten worden anders daarna hard kan je ze ook invriezen?
Door Carin op zo, 05/11/2017 - 11:52
Smaak is gewoon net even lekkerder, knapperig korstje. Maar na afkoelen is de oliebol ook prima te eten. Ik doe ze dan even in de oven om op te warmen, magnetron kan ook. Invriezen van oliebollen heb ik nog niet geprobeerd, maar is geen probleem.
Door Inge de waard op zo, 05/11/2017 - 14:59
Ik had schar mix c gebruik mislukt toch niet de goede meel soort jammer
Door Carin op zo, 05/11/2017 - 16:09
Dat is jammer. Ik gebruikte ook liever Glutafin voor de oliebollen, heb ik betere ervaringen mee dan Schär. Maar Glutafin is voorzover ik weet helaas in Nederland niet meer verkrijgbaar. Ik ga ze binnenkort met Semper proberen. Hoeft natuurlijk niet aan het meel te liggen, temperatuur van de olie, is het beslag goed gerezen?
Door Eliza op zo, 30/10/2016 - 13:39
Wat voor merk moet je gebruiken? Er zo'n zoveel soorten. Werkt boekweitmeel goed? Of liever iets vetter zoals amandelmeel? Of een mix van schar misschien?
Door Carin op ma, 31/10/2016 - 16:17
Schär bakmix of Glutafin wit meel voldoet prima, boekweitmeel of amandelmeel is denk ik niet zo geschikt.

Je tip of commentaar