Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

Glutenvrije pepernoten
Glutenvrij pepernotendeeg
Pepernoten op een bakplaat

Ingrediënten voor Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

40 gram koude margarine
50 gram bruine basterdsuiker
100 gram glutenvrij meel
snufje zout
1 theelepel glutenvrije speculaaskruiden (koekkruiden)
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
beetje melk

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.6 (7 stemmen)
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

Doe alle ingredienten bij elkaar, maar wacht even met de melk.
Kneed het deeg met koude handen en voeg de melk pas toe als het deeg te droog is.
Als het een soepel samenhangende deelbal is het deeg minstens een half uur in de koelkast laten opstijven.

Een bakplaat bekleden met bakpapier en kleine platte balletjes vormen van het deeg (niet te dicht bij elkaar).

Oven voorverwarmen op 170 graden en de pepernoten ongeveer in 20 minuten bruin laten worden. Even laten afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

Je tip of commentaar