Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije sinaasappeltaart

Ingrediënten voor Glutenvrije sinaasappeltaart

2 hand sinaasappels
200 gram koude boter
200 gram glutenvrij meel
50 gram cacaopoeder
1 citroen
200 gram witte basterdsuiker
6 middelgrote eieren
mespuntje zout

steunvulling voor het bakken

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Glutenvrije sinaasappeltaart

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd 125 g boter in blokjes. Zeef het meel. Meng in de keukenmachine het meel, cacao en sinaasappelrasp met de boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.
Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.

Je tip of commentaar