Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Amandelspeculaas

Ingrediënten voor Amandelspeculaas

75 gram margarine
110 gram donkerbruine suiker
100 gram blanke amandelen (+20 a 25 voor garneren)
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
100 gram glutenvrije bloem
1 ei, geklutst
snufje zout

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Amandelspeculaas

Maal de blanke amandelen tot meel in de keukenmachine.

Meng alle ingrediënten en de helft van het ei door elkaar in een ruime kom.
Laat het deeg minstens een half uur rusten in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en druk plat met een amandel in het midden. Bestrijk de koekjes met een kwastje met de andere helft van het ei.

Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 25 minuten.

Laat op de bakplaat afkoelen. Bewaren in een koektrommel.

Je tip of commentaar